top of page
IMG_3047.JPG.jpg

Tervetuloa Kursuun

Kursun kauniit järvet ja Käsmäjoen kosket, metsää ja luonnonrauhaa. Lukuisat tuli ja kalastuspaikat tarjoavat kulkijalle virkistymistä. Kaiken luonnon keskellä kokee myös tiiviin kyläyhteisön tunnelman sekä paikallisia perinteisiä elinkeinoja.

Bongaa poroja tai käy vaikka ongella. Kylässä on runsaasti ulkoilu, retkeily, metsästys ja kalastus mahdollisuuksia. Lämpimänä kesäpäivänä pulahda Keskijärveen tai Porolampeen uimaan.

 

Maista myös kylän kuuluisaa ruisleipää sekä muita perinneherkkuja. Talvisin hiihdä ja kelkkaile upeassa Lapin lumisessa talvessa. Pyhän, Sallan ja Suomun hiihtokeskuksetkin ovat kivenheiton päässä

Kursu.png
Dry Leaf
YUN00097.jpg

Kursu on kylä, joka sijaitsee Sallan kunnassa, Lapin maakunnassa. Kursun kylän nimi tulee joidenkin lähteiden mukaan Kuolajärven saamenkielisestä nimestä ja tarkoittaa laaksoa.

 

Kursussa on vakituisia asukkaita noin 220.

Kursu on vaarojen ympäröimä kylä. Vuosisatojen aikana raivattujen peltojen ja asutuksen keskityttyä kylän keskelle on Kursu tunnettu ennen maisemaltaan hyvin avoimena ja näyttävänä kylänä. Näkyvimpänä kylämaisemassa vaikuttavat järvet Kotijärvi, Keskijärvi, Pääjärvi sekä Tuurajärvi. Myöskin Kursua ympäröivät vaarat ovat näyttäviä kylämaisemassa muun muassa Koti-kuusivaara, Iso Nälkämävaara, Päävaara sekä Keskivaara.

 

Kylän kiertää Kemijärveen laskeva Käsmäjoki, joka on ollut ikiaikainen kauppa-ja kulkureitti idän suuntaan. Muita kylämaisemassa näyttäviä ovat Vuonnanniemen hiekkadyynit sekä eripuolilla kylää näkyviä harjuja. Luonnonmaisemaa ovat muovanneet ja täydentäneet 1700-luvun alusta alkaen maanviljely ja karjanhoito sekä rakentaminen.

Kursun kylä

Kursukartta.png
bottom of page