top of page
Kylätalo

Kursun kylätalo

Kursuun oli perustettu Työväen- Ja Pienviljelijäin osasto vuonna 1948. Sen jäsenet alkoivat rakentaa Kansantaloa kylään. Talon rakentaminen alkoi keväällä 1946. Ensimmäiset talkoot pidettiin 24.3.1946, niihin osallistui, 15 hevosta, 4 naista ja 43 miestä. Kansantalon valmistuessa 1947 se oli Sallan ensimmäinen julkinen kokoontumispaikka toisen maailmansodan jälkeen.

 

Talolla on järjestetty vuosien aikana tansseja, iltamia, elokuvanäytöksiä, teatteria, pingoa, kirpputoreja, kahvilaa, painonnostokisoja, koiramarkkinoita.

Kansantalolla on esiintynyt lukuisia Suomen nimekkäitä artisteja ja laulajia orkestereineen mm. Tapio Rautavaara, Eemeli, Esa Pakarinen, Annikki Tähti, Souvarit ja monia tanssiyhtyeitä suomesta ja ulkomailta. Tärkeimpinä olleet kuitenkin paikalliset yhtyeet.

 

Näyttämön takaseinällä oleva maalaus kuvaa Kursuun näkyvää maisemaa, Pääväära, Keskivaara ja Nälkämävaara.

Kylätaloa on remontoitu Pohjoisimman Lapin Leaderin avustuksella vuonna 2016, jolloin talon katto korjattiin ja asennettiin peltikatto. Myöskin ulkoseinät maalattiin. Vuonna 2019 kylätalon tekniikkaa päivitettiin ja nyt talosta löytyvät nykyaikaiset WC-tilat, myös invavarusteltuna. Hankkeen aikana on myöskin remontoitu yläkerran keittiötiloja. Hankkeelle tuen on myöntänyt Suomen kotiseutuliitto.

2020 aloitettiin Pohjoisimman Lapin Leaderin rahoittama Lämpöä ja kulttuuria kylätalolle hanke. Hankkeen aikana kylätalolle asennettiin ilmalämpöpumput sekä uudistettu sähköjä sekä valaistusta. Lisäksi rakennettu uudet ulkoportaat invaluiskineen. 2022 Salin seinät maalattiin, ikkunoita entisöitiin sekä ovia korjattiin.

Hankittiin myöskin kokouslaitteistoa.

Talossa on iso sali sekä näyttämö. Salin vierellä keittiötila. Eteisesessä kaksi wctä, joista toinen invavarusteltu. Lisäksi henkilökunnan wc. Yläkerrassa ravintola/kokoustila johon mahtuu noin 30 hlö. Lisäksi keittiötila.

Molemmissa keittiöissä sähköhellat, uunit, tiskialtaat yms. Pihalla on keinu sekä tulipaikka.

 

Syksyllä 2023 Kylätalon pihalle on avautunut sähköauton latauspiste. Latauspisteen käyttöön tarvitset Plugit puhelinsovelluksen. Lisäohjeita on latauspisteen kyljessä. Latauspisteen hankinnan on rahoittanut Leader Pohjoisin Lappi Sähköllä selkosille teemahankkeen kautta.

Talo on käytössä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn ja siellä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Talo on myös vuokrattavissa erilaisten juhlien ja tilaisuuksien viettoa varten huhtikuusta-marraskuuhun. Sekä pienemmissä tilaisuuksissa ympärivuoden. Tarvittaessa voimme järjestää tilaisuuksiin myös kahvituksen.

Lisätietoja sekä varaukset: kursunkylaseura@gmail.com tai puhelimitse 0442051827

Kylatalon vuokraushinnat 2023

Pienet tilaisuudet alle 20 hlö ja 3h............ 30€  ( Jäsenet...20€)

Isommat tilaisuudet yli 20 hlö ja 3h........... 50€  ( Jäsenet...40€)

Vuorokausi........................................... 100€ ( Jäsenet...80€), siivouspäivä ilmainen.

Käytössä kylätalon kahvi ja ruoka-astiasto noin 50 henkilölle. Meiltä voit tilata kuitenkin myös kahvituksen.

Käytössä myös kokouslaitteistoa: videotykki, valkokangas, konferenssikaiutin sekä web-kamera, joten etäkokouksetkin onnistuvat helposti.

Sijainti ja yhteystiedot

Uutelantie 2B

98600 Kursu

s-posti: kursunkylaseura@gmail.com

Kylätalon varaukset ja tapahtumatarjoukset

Kimmo Tuhkala puh. 0442051827

s-posti: kursunkylaseura@gmail.com

Sivun alalaidassa varauskalenteri tai tässä linkissä: Varauskalenteri

Otathan yhteyttä oheisella lomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse mikäli sinulle heräsi kysyttävää

Kiitos viestistäsi!

bottom of page