IMG_3874.JPG

Kursun kylätalo

Kursuun oli perustettu Työväen- Ja Pienviljelijäin osasto vuonna 1948. Sen jäsenet alkoivat rakentaa Kansantaloa kylään. Talon rakentaminen alkoi keväällä 1946. Ensimmäiset talkoot pidettiin 24.3.1946, niihin osallistui, 15 hevosta, 4 naista ja 43 miestä. Kansantalon valmistuessa se oli Sallan ensimmäinen julkinen kokoontumispaikka toisen maailmansodan jälkeen.

 

Talolla on järjestetty vuosien aikana tansseja, iltamia, elokuvanäytöksiä, teatteria, pingoa, kirpputoreja, kahvilaa, painonnostokisoja, koiramarkkinoita.

Kansantalolla on esiintynyt lukuisia Suomen nimekkäitä artisteja ja laulajia orkestereineen mm. Tapio Rautavaara, Eemeli, Esa Pakarinen, Annikki Tähti, Souvarit ja monia tanssiyhtyeitä suomesta ja ulkomailta. Tärkeimpinä olleet kuitenkin paikalliset yhtyeet.

 

Näyttämön takaseinällä oleva maalaus kuvaa Kursuun näkyvää maisemaa, Pääväära, Keskivaara ja Nälkämävaara.

Kylätaloa on remontoitu Pohjoisimman Lapin Leaderin avustuksella vuonna 2016, jolloin talon katto korjattiin ja asennettiin peltikatto. Myöskin ulkoseinät maalattiin. Vuonna 2019 kylätalon tekniikkaa päivitettiin ja nyt talosta löytyvät nykyaikaiset WC-tilat, myös invavarusteltuna. Hankkeen aikana on myöskin remontoitu yläkerran keittiötiloja. Hankkeelle tuen on myöntänyt Suomen kotiseutuliitto.

Syksyllä 2020 aloitettiin Pohjoisimman Lapin Leaderin rahoittama Lämpöä ja kulttuuria kylätalolle hanke. Hankkeen aikana kylätalolle on asennettu ilmalämpöpumput sekä uudistettu sähköjä sekä valaistusta. Lisäksi rakennettu uudet ulkoportaat invaluiskineen.

 

Keväällä 2022 Salin seinät maalataan, ikkunat entisöidään loppuun sekä ovia korjataan.

Myöskin hankitaan kokouslaitteistoa sekä lapsille pihapelivälineitä.

Talo on käytössä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn ja siellä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Talo on myös vuokrattavissa erilaisten juhlien ja tilaisuuksien viettoa varten huhtikuusta-marraskuuhun. Sekä pienemmissä tilaisuuksissa ympärivuoden. Tarvittaessa voimme järjestää tilaisuuksiin myös kahvituksen.

Lisätietoja: kursunkylaseura@gmail.com.

Kylalon vuokraushinnat 2021

Pienet tilaisuudet alle 20 hlö ja 3h............ 30€  ( Jäsenet...20€)

Isommat tilaisuudet yli 20 hlö ja 3h........... 50€  ( Jäsenet...40€)

Vuorokausi........................................... 100€ ( Jäsenet...80€)

Käytössä kylätalon astiasto noin 25 henkilölle. Meiltä voit tilata kuitenkin myös kahvituksen.

Sijainti ja yhteystiedot

Uutelantie 2B

98600 Kursu

s-posti: kursunkylaseura@gmail.com

Kylätalon varaukset:

Kimmo Tuhkala puh. 0442051827

Otathan yhteyttä oheisella lomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse mikäli sinulle heräsi kysyttävää

Kiitos viestistäsi!